Over ons

Zingeving is het groeipad naar het doel van jouw leven. Wie ben ik? Wat moet ik doen om gelukkiger en gezonder te worden? Welke waarden en normen zijn voor mij belangrijk?

Het is een persoonlijk en uniek proces beïnvloed door jouw omgeving en cultuur. Het is het vinden van een balans tussen persoonlijke ontwikkeling, zelfontplooiing, relaties, werk, creativiteit en spirituele dimensies. Het is een continu proces van verdieping in je eigen intimiteit en het verkennen van nieuwe mogelijkheden, nieuwe verbindingen. Het is jezelf uitdagen om je ware ik te durven tonen en niet te leven naar de verwachtingen van anderen. Het is niet bang zijn voor veranderingen en weten dat het een evolutie is van vallen en opstaan, van scherpe, zeurende pijn tot opperste extase en geluk. Het is… mens zijn tussen de mensen.

In deze uitdagende tijden (klimaatveranderingen, oorlogen, massale migratie…) zoeken veel meer mensen naar begeleiding en wijsheid over de weg die ze moeten bewandelen om zich beter in hun vel te voelen. Honderden warme mensen in onze mooie stad Antwerpen hebben al hun levensdoel of essentie gevonden en helpen anderen om dit geluk te ervaren. Vaak doen ze dat vanuit de beslotenheid van hun eigen cocon en willen ze meer mensen dienen. Daarom deze Dag van de Zingeving.

Enerzijds willen we zoekende personen de kans geven om te ontdekken welke methode of benadering hen spontaan blij maakt en die resoneert met hun verlangens. Anderzijds willen we healers, coaches, leraren de kans geven om te tonen hoe hun kennis, wijsheid en levenservaring anderen kan helpen.

In een grote ruimte kunnen de informatiestanden vrijblijvend bezocht worden. Parallel lopen er in andere zalen workshops. Standhouders mogen demo’s geven tegen een minimale vergoeding om hun onkosten te dekken. Dat zal duidelijk aangekondigd worden.

Het enige doel van deze dag is om zoveel mogelijk mensen antwoorden te bieden op zoveel mogelijk vragen over de zin en het doel van hun leven. Als we ons allen daarvoor openstellen, zal deze verbinding ook zorgen voor een harmonieuzer district, stad, land… wereld waar iedereen gewaardeerd wordt voor zijn unieke talenten.